2012 Portugal

Side 2                                         fra Luxemburg - ind i Frankrig - og videre ned

Så kom vi ind i Frankrig - (i Metz) - som hører til de lande vi holder meget af at besøge - Frankrig har virkelig meget at byde på - og vi bliver aldrig træt af at gå på opdagelse i Landet - men denne gang kalder Portugal som bekendt . . . så vi fortsætter. .  ,. !
Fra det sydlige Tyskland - gennem Luxemburg - og et godt stykke ned i Frankrig møder vi altid SÅ mange Træer med Mistelten - man bliver jo lidt romantisk - og endda noget "håbefuld" når det vælter frem med dem over alt . . :-)) ?  men - af en eller anden "mærkelig tilfældighed" ..  . ??  så er Bent ALTID travlt optaget af at passe sin kørsel . . .??  hmm . . .??
(mon jeg skal lægge noget særligt i det .. . ??  )  :-)))
Nå - men jeg kommer hurtig på andre tanker - for her er så dejligt - og vi er langt om længe på vej - vejret er super - og alt bliver KUN bedre fra nu af :-))
men her ER altså mange Mistelten på denne rute !!
(måske jeg skal begynde at kalde Bent for OLUF . . ???? ) :-)))))
Så nærmer vi os det første betalingsanlæg i Frankrig - her skal trækkes en billet - som så betales når vi forlader motorvejen igen .
ofte er det lidt "bøvlet" for føreren at nå billetten - siddende i bilen - og det kan være svært at komme ud - så vi har altid en "pølsetang" liggende i døren - jeg har limet noget "skridsikkert" gummi ude i enderne - så den er nem at gribe billetten med .. .  !!!
Fra Motorvejen kører vi mod camp.pladsen - Les Hirondelles som vi har benyttet flere gange - den ligger dejligt - ude på landet - i fantastiske omgivelser - nær Langres - som også er et besøg værd - ja - hele området her er et besøg værd . . (jeg har skrevet om det tidligere)
Hvis jeg ellers havde kunne holde kameraet stille, ville det ha´ gengivet en flot og malerisk natur her. . .
betryggende, at der ikke er meget trafik her :-) så skal vi skarpt til højre og over på toppen - hvor den lille by skimtes
kl. nærmer jeg 16.00 - og vi nærmer os dagens endemål
gennem byen - så er vi snart i Bourg Sainte Marie det er sådanne steder jeg omtaler når der debatteres om 2,50m vogne
og selvom man snart er gennem byen - er det ingen garanti for brede og lige veje - uden modkørende lastbiler eller andet :-)) så er en mover alligevel ikke "altafgørende" som nogen påstår :-))

Vi ankom til den lille hyggelige Familieplads - "les Hirondelles" - som igen er blevet en ACSI-plads (nr. 1457 ) til 14 euro med alt inkl.  - (utroligt det kan lade sig gøre - siger en Dansker :-))  )
Det var så meningen vi bare ville ha´ en overnatning - men endte med 2 - for vi kunne godt bruge en "fridag" - lave lidt hjemmeside nu der var godt Net - og bare slappe af til de næste etaper ned gennem Frankrig - især da vi stod op til regnvejr - så besluttede vi at vente . .

Turen til nu har været i varmegrader - eller rettere : Plusgrader - oppe på 9,2 - og nede på 3,4 - altså i dagtimerne - nattemperaturen kender vi ikke - da sover vi - og vi har jo både gulvvarme og alm. varme i "huset" - så temperaturen bestemmer vi selv :-)))
Videre til Montélimar
 Så blev det igen tid til at komme videre - det var en god idé at vi lige blev her en ekstra dag - så nu - mens Bent ordner alle de "Mandeting" der skal klares inden afrejsen - tog jeg lige et par billeder som I kan se her . . . (jeg har jo ofte taget billeder herfra - og vist på hjemmesiden de andre år - men ved også at nogen af jer jo gerne lige vil se igen :-)))

(billede taget fra vores plads)     Hele området er til fri afbenyttelse - og om sommeren er det hyggeligt at sidde og nyde Geder - Får - Gæs - Ænder - o.a.
(altså de levende ..  :-))

Reception samt baderum ses her -  "Privaten" er omme bag ved (dette er også taget fra vores plads .. )
pladsen hedder "les Hirondelles" - vi kalder den for "Rondellerne" p.g.a de runde parceller - men - det betyder "Svalerne" :-))  billede taget m/ryggen til Reception og Sanitetsbygning . . !! dette er taget lige uden for vores plads tv. - oppe af den lille vej holder nogle Autocampere - samt er en Camp.vogn netop kørt  . . . (Hollændere) :-))
Nu er vi så også netop kørt fra Pladsen - kører nu mod Langres - og står snart på motorvejen sydpå - ! Denne del af Frankrig kan også varmt anbefales at besøge - det er så ægte - og ikke Turistpræget - vi har altid fået en venlig behandling på de pladser vi har boet på i - og ved - Langres - og i butikkerne får man et smil - et "Tak" - et "Farvel" - og kunderne smiler også til en - endda hilser med et venligt "Bonjour" . . .  rigtig hyggeligt.  . .!!!

Vores næste stop havde vi igen planlagt at blive i Tournon - lidt nord for Valence - men det ændrede vi så til Montélimar - 50 km længere - men fint nok - for føret er super - ikke meget trafik - og især ikke når vi igen kører uden om Lyon ..

Vi plejer jo altid at køre gennem Lyon - langs Floden - og jeg har aldrig syntes at det var en fornøjelse med al den vilde trafik i alle banerne - nu er det så 2. gang vi tager turen de få ekstra km uden om . .  og NU er det en fornøjelse . . .

(Tak, Eigil . . . for det gode tip :-))  )

Rhône-floden følges vi jo med når vi er på den "gode side" af Lyon igen - men jeg skal da lige love for de har fået vand i denne del af Frankrig i år. . . Floden går jo nærmest over sine breder - !!  Vi havde lige siddet og talt om alle de store Søer der var på vejen hertil - jeg husker slet ikke der var så mange - og SÅ store. . . ??

Nu er vi klar over at "Søerne" er oversvømmede marker - så nu kan jeg bedre forstå alle de træer der er "plantet" i søerne - at det jo IKKE er "vandplanter"

Hvis der kommer ret meget mere nedbør her inden foråret - ja - så vil det være en god ting at investere i amfibie-køretøjer, - det er jeg HELT sikker på ..
vi er netop stået af Motorvejen - og få km efter nærmer vi os "Camping Floral" . . den er nem at komme til - og det er der andre end os der har fundet ud af :-))
det er en ældre plads - bestemt ikke "Topmoderne" - men rent og OK pladsen ligger i flere niveauer  - og alle vi vintercampister samles i "stueetagen"
vi er ret mange - 3 camp.vogne - og 6 autocampere samlet nu - alle på vej syd :-) her er til- og frakørsel - og igen er en 2.5 m. camp.vogn ikke det nemmeste :-))
Vi forlod Pladsen oppe ved Langres ca. 9.45 - og med frokostpause - og Tanke - kørte vi ind her ved Montélimar ca. 15.30 - etapen i dag blev på 472 km - vi har ikke jaget af sted - vi er ikke kørt tidligt fra forrige plads - og vi er ikke kommet sent ind på denne - men tidlig nok til at nyde lidt eftermiddag (eftermiddagskaffen) - lavet lidt hjemmeside - læst mails hjemmefra - samt fra "Fortroppen" som nu er i Nazaré - og som vi - hvis vi er heldige - når at få en hyggesnak med på Algarvekysten . . vi gør i hvert fald hvad vi kan for at nå derned inden de fortsætter deres tur .. . !!  (ellers ses vi da bare hjemme i DK - det skal da ikke komme an op det . . . ha ha..!
Sidste stop i Frankrig bliver ved Perpignan ("i opgangen" til Pyrenæerne)
Endnu en god og rolig nat er til ende - jeg er (som sædvanlig . .!!!!)  først oppe - :-))  morgenkaffen laves - indtages - og "Huset ordnes" - jeg skulle så lige ud og "rekognoscere"  - fik hilst "God Morgen" på Fransk - Schweizisk - Tysk og Hollandsk. .  (jo jo - også på Dansk - til Bent :-)) og så var det at jeg for alvor lagde mærke til de "rør" på modsatte side af vejen . .?
 
i går synes jeg den er OK som enkelt overnatningsplads - ved ikke om jeg synes det samme til morgen..?? Vi er 17 personer på gennemrejse - og et - ÉT - toilet har han åbnet. .  og badet er opvarmet et par timer sidst på dagen - så er det super at ha´ sit eget. .  :-)))
Nej - selvfølgelig er det da ikke Atomkraft - !!!  som Bent forsøgte at bilde mig ind - det må da være noget "Vandkraft-halløj" . . . se selv pigen på maleriet.  .!!!  Også dét kunne Bent forklare med at "hun bruger jo vand til at køle ned med" .. .   (ja ja - drille mig kan han - men bilde mig noget ind er straks sværere :-)))
Da vi forlod pladsen tog jeg yderligere et par billeder - og alle der kender mig ved jo også at jeg altid forsøger at undersøge noget når jeg er i tvivl - jeg lader mig jo ikke bilde hvad som helt ind . . . (jeg er så heller ikke så meget for at indrømme det når modparten har ret - så . . . . vi taler ikke mere om Vandkraft/Atomkraft) :-((( men - om jeg fatter hvordan man i "nyere tid" kan finde på at lægge et Atomkraftværk her - i det skønne Ardeche. . ?!!!  :-)) (eller andre steder, for den sag skyld)
på vej videre talte vi om at det da vist snart var Jul - dermed lukket i nogle Helligdage - så mon ikke vi lige skulle få provianteret lidt Brød - Mælk - og noget godt kød til middag i overmorgen .. . ??  Som sagt så gjort - tog lige rundt i et par rundkørsler - og så var vi i en af de største Carrefour vi har været i - og dét siger ikke så lidt .. . !!  Den var lige voldsom nok - så det blev bare til det mest nødvendige - så vi kan klare os nogle dage - og så ud igen . . . !!!!  GISP . . .!!!  :-)
Der er meget trafik - personbiler nord og syd - i 3 rækker hver vej  - det kan man da kalde "Juletrafik" - vi nærmer os Mornas-Fæstningen i Provence-regionen - hvor vi igen-igen-igen udbryder :  "Altså - vi MÅ bare op og se den - og det hele - lidt fra oven - engang .."   men heller ikke denne gang blev det . . . !! :-)
Jeg er altid fuld af be- og for-undring over at man kunne bygge den slags værker "den gang det var før" - det er da imponerende (men også uhyggeligt at tænke på hvor mange folk der dengang omkom ved sådan et arbejde . .. . !!!!
Vi er nået til Lanquedoc - Roussillon Regionen - har altid synes her er så flot på disse kanter

disse imponerende vidder har altid betaget mig - og man føler virkelig her er "albuerum" - og kan "få luft" -  sådan er her SÅ mange steder i Frankrig - med vidder.!!

landskabet skifter ustandselig - og mange småbyer er "drysset rundt i landskabet" (ærgerligt der lige kom en "grim klods" susende ind i det ellers så maleriske syn
vi nærmer os nu Canigou - Bjerget er 2784 m højt - og - JA . . rigtigt.!!!!  der skal jeg IKKE op :-)))

Her - og videre til Pyrenæerne, er det at der pludselig og uden varsel kan komme KRAFTIGE vindstød - total ud af "den blå luft" - og skilte advarer bl.a "sådan nogen som os" - vi har tidligere været "ramt af det" - så er det bare om at komme i læ og vente på det går over - og det gør det lige så pludselig som det kommer. .

I dag er det fint - næsten ingen vind - så vi taler om at fortsætte over Pyrenæerne - og tage ophold på Vilanova - men - ja - nu er det jo ikke for et "drille sne- og vinterplagede Danskere - men - det er faktisk for varmt at sidde i Bilen - og selvom klokken kun er 14.30 - og vi godt kunne være nået til Vilanova - ja - så droppede vi det igen - og blev enige om at holde os til planen - og gøre holdt v/Perpignan . .
Bent har fundet en plads : "Florida" - ved St. Cyprien plage - i Elne . . . den holder vi os til nu. . !!

pladsen ligger tæt ved Havet - og med udsigt til bjerget .. .
en varmedis ligger over området - svært at tro det er Lille Juleaften i morgen . . .
Vi drejer fra Motorvejen - og snart efter holder vi foran Receptionen på "Florida" ..   en rigtig rar mand kommer og byder Velkommen. . .
mens Bent booker os ind tager jeg lidt på opdagelse - finder at dette er helt sikkert en godt besøgt sommerplads - her, med vandrutchebane
fin indkørsel
taget fra receptionen - mod indkørslen og omvendt :-))  (ser da tiltalende ud, synes jeg)
Vi finder en plads - de er pæne store - og her er flere gæster på pladsen som vi hilser på - samt fejler udsigten heller ikke så meget her :-))
Da vi har fået os installeret og fået lidt at spise, gik vi en lille tur rundt på pladsen - rart at røre benene efter et par tusinde km - sådan ca. :-))
(det er vist første gang jeg ikke har set sne på disse toppe . . ?  )
Flot, - ikke sandt.  .?!
findes der flottere "Himle" - end dem der er over vand .. . ?? 

(de flotteste vi til nu har set er ubetinget på Algarvekysten - og nu glæder vi os ekstra til at komme frem - nu hvor vi har fået denne lille appetitvækker her :-))

Jamen - jamen . . . .!!!!
~ Fra "Florida" - til Spanien ~
Så blev det den sidste overnatning i Frankrig i denne omgang . . . vi har pakket sammen - og næste stop bliver i Spanien - planen var i Cambrils - men vi mener nok vi kan nå til Peñiscola - så er der ikke langt til "Marjal" i morgen - hvor vi så vil "fejre" Juleaften :-)) inden vi fortsætter op over Granada - som er planlagt til sidste stop før "Armacão da Pêra" - camp. Canelas i Portugal .. ..

Men - altså - nu skal vi lige ud af Frankrig først :-))

igen en meget flot morgen - Sol - blå himmel - og (for) varmt at køre i - men det skal vi jo hvis vi vil videre - og dét vil vi :-))
Jeg tror at pladserne sydpå har aktier i de firmaer der laver Movere - for langt de fleste steder står der træer ret uhensigtsmæssigt - hvis altså man ikke er i besiddelse af en sådan :-))  og det er vi jo - takket være Beatrice og Allan - de ville gerne bytte med klistermærker til at sætte bag på campingvognen ned gennem Frankrig - dem der viser om man må køre 80 km - 90 km - dem manglede de - og de synes vi manglede en MOVER :-))  Nu har de så klistermærkerne - og vi har Moveren (og så er det ik´ engang løwn :-))   (TAK, kære venner. . . !!  ) :-))))
Camp.vognen blev "Movet" til og fra Parcellen - og da vi var kommet ud på landevejen skulle vi ha´ brændstof på - fandt et Supermarked der med pile viste ind - og bag om bygningen. . . !! hmmm .. ?!!  Hvad pilene IKKE viste var at det KUN var for mindre personbiler . . . !!!!
Nå - vi fik fyldt op - og skulle så se om vi kunne "vikle os ud igen" derfra . . . det gik - NÆSTEN ..  det sidste var umuligt at svinge rundt ved - bagenden kunne ikke komme med uden at banke et skilt ned bagved - samt komme op at hænge på en ret høj kant - så der var ikke andet at gøre end at koble fra - og så "move" vogntoget sammen igen - ja - hvor svært kan det da være. . . ??  Vi fik brændstof på - vi kom derfra uden en skramme - og sådan kan man så sidde og glæde sig over 2 ting på turen videre sydpå -  1: at man ikke har en 2.5´ vogn  og 2 : at man har en Mover. .  .!!!!  :-)))))
Vi er nu på vej igen - passerer det enorme Fængsel v/Perpignan . .  jeg bliver altid lidt berørt når jeg ser de kæmpe "Byer" der bare huser SÅ mange Fanger. .
det er altid et smukt skue når "Toppene" er pudret . . .  som her i morgendisen
vi nærmer os det sidste betalingsanlæg i Frankrig - inden vi begynder "opstigningen" i Pyrenæerne ..
Man skulle ikke tro det var Jul - træerne er klædt i efterårsfarver - (mon det er Mimoserne og Mandeltræerne der blomstrer når vi sætter kursen Nord igen .. ?!!)

Jeg har ikke taget mange billeder på vej op - det kan ses på de andre vinterrejser

Så er vi "på toppen" - og skal så ind/ned i Spanien - side 3 HER

Retur til side 1 HER

 

                                                                                                                                  Til Portugal index