~ Ank. til Spanien ~

Side 3


Så lykkedes det endnu engang at forcere de Pyrenæer - og jeg lever endnu - jamen, det er da utroligt - !!
(og nej !!!!  - jeg vænner mig altså aldrig til dem - KAN IKKE LIDE DET. . . !!!!  men indrømmet - det er hurtig overstået . .)
så er det altså "nedstigningen" det gælder ..  :-)
Det er ikke mange billeder jeg har taget på turen op/ned i Pyrenæerne denne gang - for de andre år er taget en masse - til glæde for dem der er "begavede" med højde"rædsel" som jeg jo er. . .  så kan I se om I synes det er slemt - eller ikke - for erfaringen siger mig at vi der lider af højdeskræk - er vidt forskellige i hvad vi kan klare - og ikke kan . . .  !!  Vi har netop mødt nogle som glade og gerne kører fra Bjergtop - til Bjergtop - af smalle hårnålesving. . . jeg er jo ved at falde om bare af at høre om det - hun fortalte at : "Jeg har ellers højdeskræk" - og da jeg spurgte :"hvordan kan du så klare at køre der - og så med campingvogn" - svarede hun :" jo jo - det går udmærket - bare det ikke er for tæt på kanten - for dét kan jeg ikke lide" .. !!!!

NÅ. .  . .?????!!!!!!!!!!!!!!

Dén form for højdeskræk kunne jeg nok leve med. . ?!!
Jeg skal bare HØRE om det - eller se en Walt Disney-film hvor "Fedtmule" "kommer til" at løbe ud over en Bjergside - opdage han løber ude i fri luft - får sig vendt i luften - og løber ind igen . . . !!!!

HOLD DA op . . . så sidder jeg oppe på sofaryggen - med begge hænder for øjnene :-))))
(Vi har en lavrygget Sofa - ellers kunne jeg ikke klare dén højde :-)))))  

men altså - nu er vi nede - varmedisen ligger tæt - (eller er det smog . . .?!! ) i hvert fald er vi nede - og det er varmt - RIGTIG varmt . . 19 gr. oppe - og nu har vi netop set et skilt : 25 gr. !  det er lige rigelig varmt at køre . . . og så har vi netop hørt at der er sat Bæltekøretøjer klar i Nordjylland til at assistere hvis det bliver nødvendigt . . . så man kan da sige I får hvid Jul i DK . .   Det kan vi også få på disse kanter - hvis altså de blomstrende mandeltræer ville visne nu - og dermed smide blomsterne . . . :-))  så ligner det faktisk sne . . :-))  (giver bare ikke al den sjap som vi kender den . .!! )

Nå - men vi skal nu nok få sneen at se - og måske mærke - en kort tid - for snart skal vi jo op over Granada - hvor vi også netop har hørt at vejene (også Motorvejen) er lukket nu - af Sne - (jeg har LIDT svært ved at tro at de ikke hurtig får den åbnet igen - for nu er det jo højsæson for Skiferie i Spanien - Juleferien benyttes af mange Spaniere til Ski - også Franskmænd - Belgiere - Schweizere har vi mødt med Ski på taget) ..  nå - vi får se. . ?? !!

Lige nu skal man bruge en god portion fantasi for at forestille sig at vi sidder i "sne til Halsen" om et par dage :-)))
vi nærmer os Barcelona - her, klædt i "Efterårsfarver"
Endnu et Fængsel .. !!  ja - landet er jo stort - men her er MANGE - og ENORME fængsler - og forholdene er ikke som i Danmark . .  !!
Så kører vi gennem Barcelona - en fin 3-sporet vej - gennem tunneller - og betalingsanlæg  - den vej vi altid benytter - for at minimere risiko for mødet med "Vejpiraterne" - synes de par euro er givet godt ud ved at benytte ruten "neden om" - !
så er vi igennem Barcelona - igen uden møde med "Piraterne" - nu er vi ved Sitges - og har netop talt om at stoppe ved Cunit og handle lidt ekstra brød til de kommende Juledage - og så vil vi lige holde Frokostpause der . .  og skifte til korte ærmer - for nu er det IKKE rart at sidde i en bil i den varme - og vi har endnu et stykke vej til Peñiscola ..
Som sagt så gjort - !! 
Lidt hyggeligt at gense de steder man kender så godt - selv Kassedamen i LIDL "kender" vi ..
Vi fortsatte ad Landevejen mod Tarragona - ville så "stå på Motorvejen" igen der
Gensynet med Romerne var også hyggeligt
og ved Triumfbuen sagde jeg : "Altså - skal vi ikke holde os til den første Plan - og køre ind i Cambrils - i stedet for til Peñiscola - for det er ikke til at holde den varme ud - så kan vi sidde lidt i solen - nyde eftermiddagen der - og så tage til Marjal i morgen og "holde Jul" - inden vi "angriber" Granada. . ??

(Heldigvis er Bent "altid" med på mine idéer - og gode forslag) . . . så vi nåede lige at dreje fra - og snart efter kørte vi ind på camping La Llosa)

Her er 2 hold Danskere - ikke sammen - det ene par fra Horsens - det andet fra Sjælland - ellers er her som sædvanlig Englændere - Hollændere - Tyskere - o.s.v - en blandet skare forskellige folkeslag . . .  vi fik en længere snak med det ene hold danskere - de boede på pladsen lige over for os . . . !

åhh - hvor var det dejligt at komme ud af Bilen - og få lidt luft - det har været en varm dag - så vi fik hurtigt stolene ud - og fat i en bog jeg læser på turen ned (en meget fin fortalt sandfærdig "historie" fra virkelighedens verden - "JUSTITSMORD" - (om det meget kendte "Hypnosemord" fra 1951 - hvor der - endelig - er en der har gjort en meget stor indsats for at grave i en sandhed der aldrig kom frem - men hvor vi er nogle der var HELT sikker på at dette netop var "Justitsmord" - og er man interesseret kan bogen læses - skrevet af Henrik Werner Hansen - som selv har arbejdet indenfor Etaten - (senere kommer der her på hjemmesiden en hel del flere oplysninger om netop "Justitsmordet" - i "Hypnosesagen" -  . . bør læses af alle med tilknytning til navnene :  PRIIS . .  THAN. . JENSEN. . SCHOUW . . . HARDRUP. . . o.m.fl. - og hvem man ellers kan relatere til på vores hjemmesides "Slægter" .. .

Men altså vi nød resten af eftermiddagen i Solen .. så blev det tid til aftensmad - et dejligt Bad - og så en film på DVD´en som vi kunne falde i søvn til - og i morgen er næste stop så MARJAL - v/Alicante . .

Så blev det d. 24. december - det var endnu lidt mørkt da jeg stod op - og ude lignede det nærmest en "Troldeskov" her i morgenskumringen - ja - ret dekorativt er det jo - men hvor er det bøvlet med alle de træer - som stritter med grenene i alle retninger - man skal virkelig holde øje når man skal "bøvle sig på Plads" . .
Vi havde placeret os på skrå - så vognen holdt fra det bagerste hjørne til det modsatte forreste hjørne - og det var ok - vi skulle jo ikke ha´ fortelt på - og Bilen var der plads til på nabogrunden - så det var udmærket. .
Eneste "minus" var at vi ikke kunne få Net før i morgen tidlig - og da var det lige som lidt lige meget når vi skulle videre :-))
Vi hilste af med vore genboer - og så trillede vi langsomt mod receptionen og udgangen. .
Igen er det en diset morgen - så vi kan nok forvente lidt tåge at køre i ..

men nu skal vi foreløbig ud herfra, og som sædvanlig rutter man ikke med pladsen

men ud kommer vi - og så er vi igen på vej syd - og vejret er flot

her krydser vi Ebro-floden - hvor vi for flere år siden var en tur ude i Ebro-deltaet

solen er begyndt at brænde - men endnu har den ikke brændt tågen helt af :-))

vi kan ikke rigtig tillade os at klage over den voldsomme motorvejstrafik i Spanien

Det er er en rigtig flot tur - vi kender den jo ret godt - men denne gang er udsigten noget anderledes i disen - men stadig flot. .
det skifter hurtigt - fra km til km - fra meget klar - til meget dårlig sigtbarhed
Solen står lige oppe over - vi er nu nær det frugtrige område

planen i dag er at lande på "Marjal" - samme plads vi var på i foråret - en udmærket overnatningsplads - ny - fine faciliteter - en ACSI - BestDeal eller CampingCheque m/alt inkl. også NET

ca. 290 km er der til Alicante - og turen er en nydelse - der er flotte formationer - (bare jeg ikke skal op i dem :-)))
det er brølende varmt nu - igen alt for varmt at sidde i en Bil -
utrolig med al den varmedis  når man tager årstiden i betragtning .. :-))
igen tager vi turen fra Valencia til Alicante på den gratis A35 - som vi også tog herfra i foråret - den kan vi virkelig anbefale alle der skal sydpå  ..
jeg har ikke taget mange billeder denne gang til hjemmesiden - for det gjorde jeg jo i foråret - så her er ikke noget nyt at vise :-))
man undres over hvordan nogen kunne bygge sådanne steder "dengang det var før" - uden de hjælpemidler - maskiner og teknik man har i dag ..
så nærmer vi os - har lige passeret Novelda (hvor vi var i Foråret - oppe og nyde Kirken som Gaudís lærling har opført)
Det ER da flot landskab - men nu glæder vi os til at komme ud og få lidt luft
dette er taget med en særlig hilsen til de 2 x 2 der nærmer sig Sommiéres nu . .  :-))))
Puhha !! 
Dét var en varm tur - så hurtig ud i Solen og nyde eftermiddagskaffen  i 38.9 gr. (og det ER sandt) og snart skal jeg i gang med Julemiddagen - det er jo d. 24. dec. -
så "Skytterne" ønsker alle en glad og hyggelig Jul .. . .
En tidlig 1. Juledags morgen - tegner til endnu en varm dag - men vi skal jo i højderne i dag - så det bliver nok ikke så slemt - hvad varmen angår :-))

Da vi var her i Foråret var pladsen jo ret ny - og ikke mange vogne - eller rettere - det FØLTES ikke som mange - på denne mega-plads . . det er nu ændret - for der er mange Vinter-fastliggere - og nu ligger de rimelig tæt . . det er der jo nogen der synes er OK - andre ikke - men vi synes det er en OK plads til kortere ophold - eller på vej ud og hjem . . og pladsen har mange faciliteter - såsom Swimmingpool - Sauna - motionsrum - Bar - Restauranter - o.s.v - man behøver vist ikke at komme uden for pladsen med mindre man skal handle ind - men der er ret langt til "alting" - såsom stranden - seværdigheder - o.a. - men det er der jo mange der er ligeglade med . .  og så er det jo fint. . . !! 
Denne gang var her flest englændere (fastliggende) samt Spaniere - (også fastliggende) . . 

Nå - men vi fik en god overnatning - og vil gerne benytte pladsen en anden gang når ruten ligger i denne retning - men nu er det tid at komme videre - så vi afregner - og de vinker smilende og venlige da vi triller ud fra pladsen .! (for øvrigt er det kendetegnende for alt personalet her : venlige - hilsende - smilende - det er dejligt. . !)

så er vi på hjul igen - og passerer den største skrotplads vi til nu har set - biler så langt øjet rækker - i flere etager - så skulle man mangle en "dims" er her mulighed.
Lur mig om ikke her laves enten Appelsinsaft - eller Appelsinmarmelade . .?! :-)) (tror mest på saft efter hvad jeg nåede at se. . !! )
det er et ret anderledes landskab på disse kanter - ligner nærmest en forvokset grusgrav så langt øjet rækker . . :-))
   
Her skal vi så mod Lorca - byen/området med det voldsomme jordskælv for et par år siden . . (håber de har tjekket tunnellen godt for evt. revner :-))  )
det er da nogle gevaldige Muldvarpe de holder sig på disse kanter :-)  (troede ellers at de - som navnet siger - er mest til Muldjord :-)
man kan da kun nyde sådan en tur - det ene flotte sceneri efter det andet glider forbi én (eller er det  omvendt. . ?! :-)) lige meget - for flot er det. . !!!
dét KAN man da ikke få nok af at se på. .!!!
ja - det går jo noget ned ad bakke - for os :-))
men ind i mellem er vi da også "på toppen" :-))
Vi fik jo at vide at vejen til Granada (motorvejen) var helt lukket p.g.a. sne. . ?  havde da mine tvivl - men det KUNNE jo være rigtigt - (det er jo set før :-)) og "naturligvis er der gerne Sne i Sierra Nevada - men ikke nødvendigvis i Granada - altså ikke så vejene er lukkede (vi havde tjekket op på vejrudsigten. . )
Alle, der kommer til Spanien - burde unde sig selv en tur herop - det er bare SÅ flot - og SÅ afvekslende - selv HVIS man skulle lide af højdeskræk (altså HVIS der er nogen der gør det . .?!:-))  Ja - så er turen til at klare. .  :-)
"Turen er til at klare" - hmm - det fik jeg da sagt lige hurtig nok .. .  for dårlig havde jeg tænkt tanken før vi rendte ind i turbulente kastevinde ..  !! de kommer som lyn fra en klar himmel - som dem der er kendt fra området v/Perpignan - eller ved Ebro-deltaet -  og ved Nordkap - ja - de er så også her - og SÅ synes jeg den festlige side af sagen er til at overse. . .  ja . .  har man én gang fået smadret sin Campingvogn i stormvejr/kastevinde - ja - så sidder det i en - så jeg bad lige om at vi kørte ind på den Tank vi havde i sigte - og så kunne vi da få en pause og en frokostbid, , , (GISP. .  .!!)'

Indrømmet - jeg skulle lige ind og tale med den mand der ejer denne Tank - spurgte om :"Varer denne stormvind længe". . ?
"Ja - (svarede han) - resten af dagen". . . !!
"Er du SIKKER", , ?? (måtte jeg vide . . .!!?)
"Ja - (smilede han stort) - HELT sikker - men ved Granada er det stille vejr" var det "opløftende svar" - men da jeg fortalte vi var med campingvogn - og at jeg ikke kunne lide det vejr der pludselig kom - ja - da smilede han ikke mere - men medfølende sagde han :"Dét kan jeg GODT forstå - men altså det er bedre ved Granada"...  !!  (Ja-tak - det er sandelig en trøst . . .???  hvordan kommer man så dertil ?? - uden om al denne vind altså .. !!)

Bent mente nok - at vi kunne fortsætte - for snart skulle vi jo nedad igen - og trafik er her ikke meget af nu - så .. . ?!!!

"Snart nedad" .. ??  Kære Bent altså - har du glemt det IKKE går nedad FØR vi har været oppe at runde de 1.380m. . "

ja - som om blæsten ikke var nok - så fik vi også en gang regn
og stadig gik det jo opad en anelse "pudder" anes nu på toppene
så ser vi for alvor toppene i Sierra Nevada - og en "dum vindpose" vises på et skilt. .  hmm - ? hvem kan finde på at advare om vind med en tavle . .?  det kan man da ikke se/mærke vind af - næhh - hæng en pose op - så kan man bedre vurdere faren . . !! (uha - hvor skal det blive godt at komme ned herfra)
Vi er altså højt oppe (eller også er der bare langt ned. . ??!) i hvert fald kan/skal vi endnu højere op .. .
man ser det fyger/blæser i bjergene her
så passerer vi Guadix - byen hvor mange bor i Huler - den har jeg i øvrig fortalt om - og vist en masse billeder fra i de år vi boede i sydspanien
her er det nemt at bygge nyt - man skal bare "grave ud" - eller rettere :"ind"
nogen gør en del ud af det - pudser en "skal" udenpå så det ligner et hus - men inde bag ved bor de i "udgravningerne" - hvor her sommer og vinter holdes en konstant temperatur på ca. 20 gr. - og Husene er i høj kurs. .  !!
det er rigtig flotte omgivelser her ved Guadix og Granada . . .
Bjergene her omkring skifter udseende ustandselig
nu vil det være rart snart at være fremme - vi har bestemt os for en plads nær Granada  . .  men helt sådan skulle det ikke gå ..  .!!
Den gamle Tank-mand fik ret - vinden lagde sig omkring Granada - allerede i Guadix kunne jeg slappe lidt af igen . . .
og TAK for det . . . for her er det lige før jeg "hopper af i farten" :-)) synes godt nok jeg "er langt ude" her . .  (ved kanten altså)
og det fortsætter opad - og nu i TÅGE. .  .!!!!  (har da fået konstateret jeg IKKE har "dårligt hjerte" - for det slår endnu - omend det går lidt stærkt
SÅ nåede vi toppen . . !! 1000 og 3 hundrede - og 80 meter OPPE - neeejj. .  dét er IKKE en nydelse hvis I spørger mig - stadig 21 km til Granada - og nu i Hagl - Slud - og så tæt Tåge at "autopiloten er slået til her" -(vi har ikke sådan en)  Bent har netop sagt at vi fortsætter NEDAD nu - og dropper så den plads vi havde planlagt . . .
for det er da lidt tvivlsomt om vi kan se hvor vi skal dreje fra ,, ?!
(jeg svarer ikke - tør slet ikke åbne munden - af frygt for at . . . . . !!!!!! ) gylp. . . !!! :-))
  her kan man da sige at "vi befinder os lige på kanten"
stadig højt oppe - kan jeg se på billederne her - (jeg kiggede ikke ud/ned - trykkede bare på "aftrækkeren" :-)) )
Tågen er godt nok lettet - men til stadighed kommer nedbør af forskellig slags
nu er vejene tørre - det er lysnet gevaldigt - det er først på eftermiddagen - og vi er på vej til en lille by der har en HELT ny campingplads - så nu kan jeg slappe af
sjovt at se så stor forskel der er i det samme landskab - noget af det med sne - andet ikke - og Broen skærer gennem det hele .. .  (hvad den så end skal bruges til..?)
pudsigt sted at lægge en fin ny stor campingplads - ??
men vi er nu nede i god behold - nu skal det blive godt at komme ind og få benene op - lidt godt at spise - en god bog - eller en god Film - og så kan vi godt slappe af. .

Ret fortjent, synes jeg . . .  Bent er rolig som altid - synes ikke turen her var noget at snakke om :"bare man kører efter forholdene så går det" -. . .  Ja - ja - det siger han - men vi er jo ikke de eneste der er på vejene . . .  der KUNNE jo komme en og lave noget "tosseri" - det HAR man da hørt om . . sådan om "Spøgelsesbilister" og sådan . . :-))  ) - jo jo - min fantasi fejler ikke noget - i de højder. .  .!!!

 

tilbage til side 2                                                                         tilbage Portugal index

fortsættes side 4