fra Spanien - til Portugal
(dec. 2012)

Side 4

Det er tidlig morgen - og vi er ved at gøre klar til afgang ..   (sådan da. . !!)  for da vi ankom i går kom straks den kæreste lille - meget tynde hund - hen til os. . . 

åhh ha - altså . . . det er virkelig en af de ting jeg HADER ved Spanien - særlig Sydspanien - det er deres forhold til dyr - deres behandling af dem - eller rettere : mangel på behandling. . . !!!
Og nu kan det ikke nytte der kommer mange med :"det passer ikke " - for: JO DET GØR. .  .!!!  og det har det ALTID gjort.  .!!  det nytter heller ikke at sige :"Vi ser da aldrig nogen"  - for enten har I ikke øjnene med jer - eller I lukker øjnene for det .. . !!! - hvis det ikke er hundene - så er der altså ikke én eneste Spaniens-rejsende der aldrig har oplevet pladser med UTALLIGE Katte - som endda virker "meget generende med alle de Katte" (citat fra utallige Danskere. .  .!!!)

Så - altså - kom ikke til mig og fortæl det ikke er et problem her - for det ER det (for både Hundene og Kattene. . . !!!)
Korrekt at det ikke "kun" er i Spanien - men også i Italien - Grækenland - Tunesien . .  og - og - men det er jo ingen trøst - for dyrene) .. !!

Altså - vi blev modtaget af denne lille - så der blev smurt leverpostej-hapser i stor stil - mens jeg gjorde det smed jeg en del Hundekiks til den som den kunne spise i ventetiden - og dét var tiltrængt - sulten var den (meget) . .  så kom 2 skåle ud - 1 med Leverpostej - og 1 med vand. . . 
(dét var guf) lige til en MEGET bange lille hund kom til - som holdt sig ret langt på afstand - så jeg måtte ind efter endnu en skål - fylde den med Rugbrød med leverpostej - men da jeg kom ud igen var den kommet hen til den første skål - som den anden hund ellers var i gang med (så nu var den tom - så "glubsk" havde nr. 2 hund hugget i sig. . !!! . .
Ja - det blev lidt sent inden jeg havde tid at sørge for mad til os selv :-)))))

Nå - men som sagt er det morgen på denne fine nye Plads - hvor der reklameres i Acsi at der er opvarmede Badeværelser.  . HMM. . ??!!  Det har de så lige glemt - for der er isnende koldt - selv med et varmt bad kan man ikke få varmen i det rum - men - fint er det - bestemt . .!!!  også gratis internet var der - (det er der nu RIGTIG mange steder i udlandet - (bare Danmark der for det meste "halter bagefter" :-)))  )
Da vi ankom blev vi spurgt hvornår vi ville afregne. . ??
Kl. 9, svarede vi . .  "OK - se er det ikke noget problem - for jeg er kun vagten - og må ikke tage mod betaling - men kl. 9 i morgen er fint . .!! da er personalet her..)

Men : da jeg skulle på badeværelset blev jeg fulgt derover - af en lille tynd hund - mens en anden - på afstand så til . . . og DÉT kan man jo ikke sidde overhørig - så da jeg var færdig på badeværelset var Bent næsten også klar til snart at køre. . . !!
"Du kan lige gå op og afregne - for jeg er altså nødt til at lave lidt (meget) mad . . . " 
Som sagt - så gjort. . . !!!
Bent gik - og jeg gik i gang med gryderne - der blev kogt havregrød - med Ris i - Bent spenderede sine frikadeller (opdagede han senere på dagen) de kogte Kartofler blev hakket i småbidder - og den gode Sovs fra Juleaften røg op i så det gav smag . . . !!

Ud med 2 fyldte skåle - samt vand - og de begge guffede i sig . .  (herligt at se) . .
Bent kom tilbage :"der er da ingen på kontoret - alt lukket og slukket - en seddel viser at der kommer nogen kl. 10.?!!"

Ja ja - kl.10 . .?  er det så dansk tid . .?? eller er det Spansk tid .. ???  (for i det sidste tilfælde kan den blive alt fra kl. 10 - 12 . . :-)))
Hundene var nu færdige med at spise - endda havde de levnet lidt - så nu var der plads til jeg fyldte resten op i begge skåle - fik ryddet køkkenet - Bent hæftede campingvognen på - og vi kørte så op til receptionen . . men - stadig ikke et øje - men heldigvis havde Bent læst at foruden at være ACSI - så var det også både BestDeal og CampingCheques - så er det en god ting at ha´ Papir-cheques med (ellers ville vi heller ikke ha´  CampingCheques hvis vi ikke også kunne få dem i "papir" . . .  Bent udfyldte en Cheque - men der var ingen Postkasse at putte den i . . .???

Men - det er jo intet problem - vi er jo i Spanien - så her kan vi skubbe ting ind under døren :-)))  som sagt - så gjort - og her er så beviset - og vi fik  betalt :-)))
og så er vi på vejen igen - nu mod Sevilla - og her er INTET for en "højdeforskrækket" at frygte :-))  denne rute husker jeg som var det i går - eneste det vrimler med er Frugter - såsom Appelsiner - Oliven - Jordbær - og det hele er i massevis .. .  i vejkanter - på bjergskråninger - og på markerne så langt øjet rækker - både til siderne - og fremad . . .!!
Så, med mindre man får "røde knopper" af alt det sunde - ja - så er her intet "farligt" :-))
selv her er de gode ved dyr - (tyren går frit i naturen :-)))  ) og vejret er også i godt humør :-))
stakkels dem der skal plukke på skråningerne - det er hårdt . . .
laaaaangt ude i det fjerne så vi dette "Borglignende" byggeri - Bent sagde: "prøv om du kan trække det ind" .?!!  (det synes jeg da gik ret godt . .!!  :-))
Det er da ikke en overdrivelse når jeg siger at :"det er så langt øjet rækker" - vel da. . ?!!
jeg kan ikke lade være med at tænke på HVORFOR Olivenolie skal være så dyrt - ?  når der nu er rigeligt af det .. ?? :-))  (meget mere end Rapsolie f.eks :-)) 
her er enorme vidder (vi har netop passeret en mega fabrik der laver Olivenolie) det er ikke varmedis denne gang - men røg der lægger sig hen over landskabet
efterhånden vi kommer nærmere bliver røgen kraftigere .. og det ser da ud til "der brænder en ild" (som Morten Korch ville ha´ sagt) :-))
men det var bare disse 2 små tynde skorsten der afgav så meget røg - utroligt.  .! kort efter er her hverken røg eller planter :-))  end ikke en sky på himlen er her :-)
snart passerer vi La Puebla de Cazalla
og herefter er det på vej ind i UDKANTEN af Sevilla - med det fantastiske vejnet - (minder om Bruxelles med alle vejbanerne i flere lag) og en enorm trafik
ikke blot trafikproblemerne har de løst ved at bygge vejene over hinanden - Parkeringsproblemerne har man også fundet en løsning på :-)))))
turen via Sevilla beskrev jeg i Foråret - så der er ikke meget nyt her :-)
denne gang "angriber" vi broen fra modsatte side - så er det bare en "normal" bro. .
turen op herfra går mere i en "normal" stigning - hvor den op fra modsatte side går MEGET stejl op .. 
husker jeg rigtig er den 54 m høj inden vi kører ned igen . .
sidst vi var her var trafikken RET voldsom - men ikke denne gang - og det er jo fint nok . . .
vi er hurtig nede - og gennem (uden om) Sevilla - og får lige igen et kig til Jesus-statuen - . .
vel ude i landlige omgivelser kommer vi igen til "Storkeland" - hvor hver en pæl - og hver en mast - bebos af Storke - i flere etager . . .
  man må håbe de ikke har toilet i samme side . .?? (ellers stakkels underbo, da .?! )
SÅ !!! . . .  ENDELIG. . !!! Broen ved Ayamonte i sigte (den fortalte jeg også om under rejsen i 2011 - 2012)
så heller ikke her har jeg nyt at berette . . .
end ikke er det jo nyt at vi er MEGET glade for - endelig - at være tilbage i dejlige Portugal. . !!
nu ved vi jo hvad der venter os her :   GENSYNSGLÆDE.  .!!!    og nye opdagelser . . . !!!!
og NU  ligger vejen åben for os :-)))
På gensyn når vi er "flyttet ind" - vi ses på side 5 :-))  
 

Tilbage til side 3                                                                               Til Portugal index

    Videre til side 5