Nytåret 2012/13

Side 7

Ja - det er nu årets sidste dag - og nu kører vi ind til Portimão - til en Radio/TV forretning vi kender fra sidst - en stor velassorteret forretning - et sted hvor der er utallige specialbutikker - mange - og flotte . . vi skal ind og se om vi kan købe en digitalboks til Parabolen - så vi kan se noget af al den gode underholdning i aften . .

Broen forceres - den er flot - og er endnu et dejligt gensyn fra vores sidste ophold her. .
Der er temmelig meget vand i Arade-floden  (mon det er fra den Tornado der for nylig raserede Lagoa og Silves . .?) sikkert. .?!!
Vi kom ud til "vores" forretning - ja - hele det store butiksområde . . .??
SIKKE ET CHOK. .  .!!!!
det hele var forsvundet . . !!  BRÆNDT. .  .!!!  Alle forretninger var raseret . .  det var et sørgeligt syn der mødte os - hele området var spærret af og der gik vagter rundt så ingen kunne komme ind på området . .  (men hvad skulle man også det for. . ??!!)
Lidt "slukørede" og berørte af den katastrofe der har ramt indehaverne her - kørte vi tilbage - og måtte så nok droppe TV-underholdningen i aften. . ?
Ja - ja - ikke bare én ting har været "på tværs" siden vi ankom . . .  MEN :
Vi er jo ikke kendt for at give op sådan lige i en hast - (og da slet ikke Bent) - så vi kørte til GUIA - ved centeret der - for måske vi var heldige at de havde en Boks. . ??
De havde sørme en - to - ja. endda 3 forskellige - fra omregnet ca. kr. 700,- og opefter (godt nok ærgerlige penge - men det er der jo ikke noget at gøre ved - ellers bliver det jo  FOR laaang tid uden (ham du ved nok, Alice) :-)))))  den gode underholdning som Tysk TV oftest leverer omkring Nytår. . og jeg havde læst at "han" skulle komme .. .

og - NEJ. .  . .!!!!!  Det er IKKE Hansi (så havde jeg IKKE investeret i ny Boks :-)))))))  (undskyld, alle Fans, til ham) :-))

Nå - men Bent henvendte sig til en sælger - en sød ung mand (ja - ALLE er jo søde i dette land) og spurgte hvilken en der var den bedste - for : "Vores Parabol virker ikke - der er ingen forbindelse - og vi vil jo gerne hygge med TV i aften". . ?
Den unge mand spurgte om vi var sikre på det var Boksen det var galt med. . .??
"hmm..??  Johh.. ?!!?"
Han spurgte igen : er der slet ingen lys eller tal (kanaler) i displayet. . ??
Jo - det er der godt nok - men ingen forbindelse til TV .. ?!
"NÅ. . .  hvis der er lys i boksen - blot ingen forbindelse - så er det - næsten sikkert - IKKE boksen - så er det nok Parabolhovedet. . ?!!"
Nej - dét kunne vi da ikke tro - for det passer vi jo meget på - men boksen kan vel godt stå og få nogle rystelser den ikke har godt af - på sådan en lang tur. . ?!!

Det sagde han ,ja, til - men sagde så også: "Hvor gammelt er det . .? for sådan et Parabolhovede holder jo ikke - det skal gerne skiftes mellem 4 - og 6 år - så kan det ikke mere.  . uanset om det sidder stationært hjemme på huset - eller man rejser med det . .?!!  såee ?!

Enden blev : vi købte et nyt - og kunne komme med det igen hvis han ikke havde ret . .?!!
Vi betalte (glade) kr. 112,- og forventningsfulde (eller rettere - forhåbningsfulde :-)  kørte vi hjem - pillede det gamle af - monterede det nye - og - VUPTI. . !!!  Endnu et problem var løst - og humøret fik nu et tak opad .. .  (igen) så jeg foreslog at nu bliver vi her - kan benytte Skype nogenlunde - kan nu også se den underholdning der sendes - så nu kunne vi - endelig - sætte forteltet op - og flytte ind her for alvor :-))
Som sagt så gjort . . Bent ordnede ude - og jeg inde - bl.a. forberedte jeg også vores Nytårsmenu - og dækkede Bord - samt nød en herlig "snak" med vores lille Juvel via Skype . .  så nu er humøret for alvor i top. . . 
(at vi så skal ud at køre for at loade hjemmesiderne op - ja - det er der intet at gøre ved - det tager vi jo ingen skade af - bøvlet, ja - men ikke "verdens undergang". .

Da vi havde ønsket vore Unger GODT NYTÅR - og inden vi skulle spise - så synes jeg vi skulle smutte ind på stranden og lægge Solen til ro. .  !!

Vi kørte ud på Klippen : "Nossa Senhora da Rocha" (den lille minikirke "Vor Frue af/på Klippen" ) eller noget i den retning. . ?
(Vi kommer der en del - og nyder det meget)..

Her er så yndigt - så storslået - og lidt skræmmende på én og samme gang herude
 
Vi har endnu ikke været herinde - men kan heldigvis nyde synet udefra
mellem bygningerne kan man se ud til "bagsiden" - hvor vi bor - jeg holder mig jo i behørig afstand fra kanter og skrænter - men kan da heldigvis se "alt" via zoom :-))
på modsatte side har jeg også taget et billede både uden                                                                      - og med - zoom  (ses nok tydeligt..?!)
Ind mod land - ses en fisker nede på det lille stk. strand (den lille mørke prik) og her er han så - via zoom (måske jeg kan finde hvad han leder efter :-?!)
 
 
ser her ned mod den lille Lagune - og igen mod hvor vi bor
igen zoomet - så vi kan se spidsen hvorpå Mågerne hygger sig
På "Kirkepladsen" er samme træ her taget fra et par forskellige vinkler  (sikke en forskel)
samt nedefra og op gennem Kronen
"Naboen" her er "fuldt påklædt" :-))
"Den blå Grotte" . .??!!  Uanset - så er her rigtig mange - flotte - hvor man kan sejle ind i . .  hvis man "får tid" .. ?! :-))
venter stadig på "Solnedgangen". . ?  men der bliver vist ikke meget "ild" på himlen i aften. . ?!! Men - Sølvfarvet er da også flot
gør jo ikke noget den skifter lidt i farver - former - og lyssætning ..  vi nyder hver eneste "nedgang"

Efter endnu en dejlig aften - årets sidste - vil vi køre hjem og nyde resten af aftenen med lidt godt at spise - med en god Portugisisk Vin til - se en masse godt i TV :-))
(hørte jo - NATURLIGVIS - Dronningens Nytårstale)
og så lader vi resten af aftenen vore tanker gå til familie og gode Venner - både dem der er i DK - i Spanien - i Portugal - og i Norge .. som vi skåler for i champagne kl. 24.00

 

Tak til alle for året 2012

Og på glad og Hjertelig Genhør i 2013

 

Tilbage til side 6                                                                                   til Portugal index

videre til side 8